Aktiviteetit

OMATOIMISESTI

 

HIIHTÄMINEN

Hossan kansallispuistossa ja sen ympäristössä on noin 40km retkihiihtolatuja. Camping Hossan Lumon pihasta lähtee latu, joka liittyy muuhun latuverkostoon. Latukartta löytyy täältä. Huom. vesistöjen ylitse menevät reitit tehdään vasta jäätilanteen niin salliessa.

PATIKOINTI JA RETKEILY

Kansallispuiston alueelta löytyy noin 90km hoidettuja patikointi- ja retkeilyreittejä. Reitit ovat pääsääntöisesti helppokulkuisia ja soveltuu hyvin päiväretkeilyyn, mutta reittejä yhdistelelmällä onnistuu myös useamman päivän vaellukset. Lisätieto reiteistä löytyy täältä.

MAASTOPYÖRÄILY

Hossa tarjoaa erinomaiset puitteet maastopyöräilyyn. Kattavasta reitistöstä löytyy niin aloittelijalle kuin jo kokeneemmallekkin maastopyöräilijälle sopivia reittejä. Hossan maastopyöräilyreitit selostuksineen löydät täältä.

MELONTA

Hossan lukemattomat järvet ja joet takaavat erittäin mieluisan melontakokemuksen kaiken tasoisille melojille. Hossan Lumon rannasta pääsee tekemään joko leppoisan päiväretket Hossanjärvelle tai vaikka jatkamaan pidemmälle alas Hossanjokea aina Juntusrantaan asti! Lisätietoa vesireiteistä löytyy täältä.

SUP-LAUTAILU

Myös SUP-laudan päältä pääsee ihastelemaan Hossan kauniita maisemia vedeltä päin, tosin hieman korkeammalta kuin kajakilla tai kanootilla. Hossan järvet ja lammet ovat usein tyyniä, joka antaa upeat puitteet SUP-lautailulle! Lisätietoja saatte meiltä.

KALASTUS

Hossaa on usein kehuttu kalamiehen paratiisiksi, eikä suotta! Useat innokkaat kalastajat palaavat vuosi vuodelta kalastamaan Hossan koskille ja kirkasvetisille lammille. Hossan vesistöt sekä tarvittavat kalastusluvat on esiteltynä täällä.

 

 

HOSSAN POROPUISTO

Porotila, tilausravintola, kahvila

  • Keittolounas päivittäin kesäkuukausina
  • Herkulliset pororuoat etukäteen tilattuna
  • Etäisyys Hossan Lumosta: 2,5km
  • www.hossanporopuisto.fi

AROLA MAATILA- JA ERÄLOMAT

Karhunkatselu- ja kuvaussafarit

  • Ajankohta: huhtikuun puolivälistä elokuun puoleenväliin
  • Etäisyys Hossan Lumosta: 37km
  • www.arolabear.fi

HOSSAN KARHUT

Karhunkatselu- ja kuvaussafarit

logo pysty nega

Lumontie 3 (ent. hossantie 278 B), 89920 Ruhtinansalmi

Soita +358 500 166 377  tai laita sähköpostia info@hossanlumo.fi

WT finland laatikko

lonp logot rgb valk negatiivi