Camping Hossan Lumo, Lumontie 3 (ent. Hossantie 278B), 89920 Ruhtinansalmi, Finland
info(at)hossanlumo.fi, +358500166377  
facebook   instagram vari

Camping Hossan Lumo

Leirintäalueemme sijaitsee rauhallisella paikalla, kauniin Hossanjärven rannalla. Mökkimajoituksen ja leirintäaluepalvelujen lisäksi löydät alueeltamme kesäkaupan ja kahvilan sekä välinevuokrauspalvelun. Otamme kaikessa toiminnassamme huomioon ympäristön ja noudatamme kestävän matkailun periaatteita. Tervetuloa nauttimaan Hossan kansallispuiston upeista maisemista meillä majoittuen!

HOSSAN KANSALLISPUISTO

Hossan kansallispuito on hienon erämaan ohella vanhaa kulttuuriseutua. Värikallion esihistorialliset kalliomaalaukset on suosittu retkeilykohde. Upeat harjumaisemat, puhtaat vesistöt ja helppokulkuinen mäntymetsäinen maasto sekä hyvin merkityt monipuoliset vaellus- ja hiihtoreitit kutsuvat kulkemaan. Erämaakämpät ja laavut hoidettuine tulentekopaikkoineen tarjoavat vaeltajalle taukopaikan. Hossan kansallispuisto on hoidettu ja turvallinen lapsiperheillekin. Liikuntarajoitteiset on myös otettu huomioon.

TOIMINTAA LÄPI VUODEN

Kanoottiretkellä aistit erämaan uudella tavalla ja SUP-laudan päältä pääset ihastelemaan rauhoittavaa järvimaisemaa hieman korkeammalta. Alueen kirkasvetiset järvet ja kosket houkuttelevat kalastajia ympäri vuoden. Vesistöalueelta pyydetään mm. lohikalaa (taimenta, harjusta ja kirjolohta). Sukeltajille on myös oma toimintalaituri huoltotiloineen Luontokeskuksen läheisyydessä. Hossan upeat harjumaisemat ja vesistöjen läheisyydessä mutkittelevat polut ovat oivallisia maastopyöräilyyn. Retkeilyreiteistä löytyy sopivia vaihtoehtoja kaikentasoisille samoajille.

Loppukesällä hillasuot ja marjaisat metsät kutsuvat marjastajia. Syksyinen Hossa tarjoaa erinomaiset puitteet retkeilyyn.

Jylhän kaunis talvimaasto kutsuu hiihtäjiä, lumikenkäilijöitä, Fat bike-pyöräilijöitä, moottorikelkkailijoita ja pilkkijöitä. Rannastamme on helppo lähteä talviselle seikkailulle järvenjäätä pitkin. Liukulumikengät jalassa on helppoa kulkea syvemmässäkin lumessa ja niillä on myös hauskaa laskea harjua pitkin alas! Hossan 40km pitkä retkilatuverkosto kulkee aivan mökkien vierestä ja Värikallion kalliomaalauksia pääsee ihastelemaan erämaareittiä pitkin muutoinkin kuin suksilla. Myös Jatkonvaaran ympärillä kulkee erämaa-/montoimireitti. Pilvettöminä öinä voi ihastella tähtitaivasta ja revontulia ilman valosaastetta!

Tapahtumia Hossassa

TOIMINTA JA PALVELUT

logo pysty nega

Lumontie 3 (ent. hossantie 278 B), 89920 Ruhtinansalmi

Soita +358 500 166 377  tai laita sähköpostia info@hossanlumo.fi

#hossanlumo @hossanlumo

WT finland laatikko

lonp logot rgb valk negatiivi