Skip to main content

Aktiviteetteja

Patikointi

PATIKOINTI JA RETKEILY

Kansallispuiston alueelta löytyy noin 90km hoidettuja patikointi- ja retkeilyreittejä. Reitit ovat pääsääntöisesti helppokulkuisia ja soveltuu hyvin päiväretkeilyyn. Reittejä yhdistelelmällä onnistuu myös useamman päivän vaellukset.

MAASTOPYÖRÄILY

Hossa tarjoaa erinomaiset puitteet maastopyöräilyyn. Kattavasta maastopyöräilyreitistöstä löytyy niin aloittelijalle kuin jo kokeneemmallekkin pyöräilijälle sopivia reittejä. 

MELONTA

Hossan lukemattomat järvet ja joet takaavat erittäin mieluisan melontakokemuksen kaiken tasoisille melojille. Hossan Lumon rannasta pääsee tekemään joko leppoisan päiväretket Hossanjärvelle tai vaikka jatkamaan pidemmälle alas Hossanjokea aina Juntusrantaan asti! Tervetuloa tutustumaan Hossan upeisiin melontareitteihin!

Uimaranta ja rantasauna

Leirintäalueen uuden, upean saunan edessä on hyvä, hiekkapohjainen ja lapsiystävällinen uimaranta.

Rantasaunan yleiset vuorot ovat käytössä maksutta ajalla 1.6.-31.10. Saunan voi vuokrata yksityiskäyttöön yleisten vuorojen ulkopuolella.

SUP-LAUTAILU

Myös SUP-laudan päältä pääsee ihastelemaan Hossan kauniita maisemia vedeltä päin, tosin hieman korkeammalta kuin kajakilla tai kanootilla. Hossan järvet ja lammet ovat usein tyyniä, joka antaa upeat puitteet SUP-lautailulle! Lisätietoja saatte meiltä. 

Kalastus

Hossaa on usein kehuttu kalamiehen paratiisiksi, eikä suotta! Useat innokkaat kalastajat palaavat vuosi vuodelta kalastamaan Hossan koskille ja kirkasvetisille lammille. Muistathan tutustua kalastuslupa-asioihin ja vesistöihin ennen kalalle lähtöä.

HIIHTÄMINEN

Hossan kansallispuistossa ja sen ympäristössä on noin 40km retkihiihtolatuja. Camping Hossan Lumon pihasta lähtee latu, joka liittyy muuhun latuverkostoon. Retkihiihtolatureitistö löytyy Metsähallituksen latukartasta. Huom. vesistöjen ylitse menevät reitit tehdään vasta jäätilanteen niin salliessa.

MONITOIMIURAT

Kansallispuiston talvisen kauneuden pääsee kokemaan myös muutoinkin kuin suksilla! Värikallion kalliomaalauksille sekä Jatkonvaaran ympärille on tehty monitoimireitit, joita pitkin on helppo kulkea liukulumikengillä, fatbikella tai perinteisillä suksilla. 

AROLA MAATILA- JA ERÄLOMAT

Karhunkatselu- ja kuvaussafarit

  • Ajankohta: huhtikuun puolivälistä elokuun puoleenväliin
  • Etäisyys Hossan Lumosta: 37 km